Auteur details

Bruno Buteneers

Albert Einstein heeft natuurlijk zo zijn verdiensten. Voor Bruno Buteneers zal hij in de eerste plaats niet om zijn relativiteitstheorie gekend zijn en de daarbij horende wereldbekende formule E=mc2, maar vooral om één uitspraak, nl.: "Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." 
Van kindsbeen af is Bruno verzot op alle vormen van verhalen en aan verbeelding had hij nooit enig gebrek. In zijn werk kan hij een deel van die creativiteit kwijt, maar vooral tijdens zijn vrije tijd gaan de sluizen van de verbeelding open. Zo schreef hij al twee spannende avonturenromans: Weerklank en De Roofkunstenaar. 
Maar de eenvoudigste, goedkoopste en dikwijls nog leukste manier om een verhaal tot leven te brengen is via het toneel. Het idee om een aantal uitgebluste mannen weer zin in het leven te doen krijgen door te gaan inbreken (De Bende van), werd ooit door Bruno aan televisiemakers voorgesteld als serie. Jaren later zette hij het verhaal om in een knotsgek blijspel. Naast een origineel verhaal opbouwen, volgt Bruno trouw zijn gouden regel: er moet veel gelachen worden, heel veel. En daar komen alle invloeden van komische series boven drijven: van De Collega’s over Seinfeld tot The Simpsons. Wat de toekomst brengt? Er zitten nog tal van verhalen klaar in de koker om neergepend te worden.
 

België