Auteur details

Paul Dewilde

“Schrijf eens een monoloogje”, met deze opdracht in het eerste jaar Literaire Creatie aan de Academie te Lier, is het voor mij allemaal begonnen, zoveel jaar geleden. Een cursus die ik begon om ‘boeken te schrijven’, resulteerde vrij snel in een passie voor theaterschriftuur.
Pure concentratie op wat personages tegen elkaar zeggen en de manier waarop, zonder je te moeten verliezen in ellenlange beschrijvingen dàt is wat me er zo in aanspreekt.
Het is een passie geworden die (voorlopig) al een tiental blijspelen/komedies opgeleverd heeft. Soms tragikomisch (Klein Beschrijf), soms eerder absurd (IJzel op het plaveisel) of ronduit satirisch (Kabaal in het Stemlokaal) maar altijd heel toegankelijk en voor een breed publiek.
Het meest trots ben ik op ‘Volgende vraag, geschiedenis’, een komedie over een quizploegje waarbij de personages niet alleen het antwoord moeten vinden op de vragen van de quiz, maar ook op de vragen van het leven. De grote meerwaarde van het stuk is dat ook het publiek vaak spontaan mee de antwoorden op de vragen begint te zoeken en zo een éxtra leuke avond heeft.
Het geeft me als auteur nog altijd een enorme voldoening om zowel publiek als acteurs te zien genieten van een stuk waar je soms maandenlang in de beslotenheid van je bureau aan gewerkt hebt.

België
Mobiel: 
0474 65 84 98