ACTIE 2=1 : VERLAGING TARIEF OPVOERINGSRECHT

ACTIE 2 = 1:

twee keer spelen voor de prijs van één

50% korting op opvoeringsrechten tot 31 december 2020!

 

Beste toneelliefhebber,

Dat het amateurtoneel al maanden stil ligt weten we allemaal. En dat het kriebelt om terug te kunnen spelen voelen we ook allemaal.

De huidige regelgeving (*) laat opvoeringen toe voor een publiek tot 200 personen. Maar alle randvoorwaarden die ook vervuld moeten zijn, maken het toneelspelen in een zaal niet evident.  De zaalcapaciteit wordt in alle gevallen drastisch verlaagd.

 

Om producties toch economisch haalbaar te maken, heeft het Toneelfonds zijn tarieven voor opvoeringsrechten voorlopig aangepast.

Komen hiervoor in aanmerking: werken van Vlaamse auteurs die bij ons fonds zijn aangesloten en in wiens naam wij de opvoeringsrechten innen, én de werken van Nederlandse auteurs die wij in Vlaanderen vertegenwoordigen.  (Opgelet:  vertaalde werken vallen dus niet onder deze regeling!)

 

Geef je twee of meer opvoeringen in een zaal vanaf 51 plaatsen, dan krijg je 50% korting op het geldende tarief.

 

We hopen hiermee het toneelspelen voor een aantal verenigingen dit najaar toch haalbaar te maken. Het laat toe meer opvoeringen te spelen zodat alle fans de productie kunnen zien en er meer inkomsten uit de productie gegenereerd kunnen worden om alle kosten te dekken.

 

Indien je denkt dat jouw productie in aanmerking komt voor deze regeling, contacteer ons dan snel. (bel ons of e-mail naar rechten@toneelfonds.be) We informeren je graag verder. Voor lopende aanvragen wordt deze regeling automatisch toegepast.

Deze regeling geldt voorlopig voor opvoeringen tot 31 december 2020.

 

(*) geldig op 23 juli 2020