Het romantische buitenleven (sketch)

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
21493
Dames (min - max)
2
Heren (min - max)
1
Personen
3
Auteur(s)
Categorie
Eenakter
Aantal blz
20
Genre(s)
Blijspel / Sketch / Musical algemeen
Doelpubliek
Stad / Volwassenen / Platteland
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
25 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode
HET ROMANTISCHE BUITENLEVEN
21493 De sketch “Het romantische buitenleven” is een vrolijke parodie op het KRO-datingprogramma “Boer zoekt Vrouw”, dat in het televisieseizoen 2007-2008 een groot kijkcijfersucces was. De sketch is geschreven voor 2 dames, 1 heer
Presentatrice ANDREA BROEKPERS (een nicht van de zuster van de buurvrouw van de moeder van een schoolvriendin van tv-presentatrice Yvonne Jaspers) probeert boer ARIE VLAAR (hier een Westfriese boer die ook het Westfriese dialect spreekt, maar in feite kan dit ook een andere dialectsprekende agrariër uit een ander deel van het land zijn!) te koppelen aan CORRIE PEENVEGER, een alleenstaande vrouw die al voor de zoveelset keer meedoet aan het programma maar staads buiten de prijzen viel.

Arie Vlaar neemt het niet zo nauw met de huwelijkstrouw: hij heeft al een menige (jonge!) vrouw versleten en Corrie Peenveger is nu niet bepaald het type vrouw waar hij verrukt van raakt. Maar Corrie is idolaat van beoren en probeert krampachtig een realtie op het platteland tot stand te brengen.

Er blijkt van alles misgegaan te zijn in de aanloop naar het programma. Zo zijn de brieven, die de hunkerende vrouwen naar Arie Vlaar hebben gericht, per vergissing in het oud papier terecht gekomen. Arie is 86 jaar, hij is in het totaal met diverse vrouwen 65 jaar getrouwd geweest en blijkt hun nu net zes weken gescheiden te zijn van zijn laatste echtgenote. Eigenlijk vind Arie de geboorte van een best prijskalf belangrijker dan de geboorte van zijn kinderen. Een erg hoge pet heeft Arie niet op van vrouwen, zo blijkt in de sketch. Als hij met Corrie Peenveger geconfronteerd wordt, wil hij het liefste direct vertrekken, maar Corrie houdt vol.

Corrie wil een boer, het maakt niet uit wat voor een. Ze heeft geoefend: op laarzen lopen tot het bloed uit haar voeten kwam, en ook haar moeder was dol op boeren: de melkboer, de groenteboer, de visboer, de kolenboer, de voddenboer en de oudijzerboer, die allemaal welkom waren bij Corries moeder.
Arie blijkt een wormenkwekerij te bezitten met zeventien miljoen pieren: hij heeft zijn landerijen en boerderij op de plaats van een oud kerkhof.
Corrie heeft twee thuiswonende jonge aantrekkelijke dochters en kijk, dat lijkt Arie wel wat: drie voor de prijs van één. “Drie voor de prijs van één” lijkt Andrea een uitstekende titel voor een nieuw veel kijkers trekkend tv-programma. En boer Arie Vlaar krijgt te horen dat hij -helaas!- Corrie niet kan ruilen, als ze hem mettertijd niet goed bevalt. 

Voor het spelen van deze sketch kan worden volstaan met een simpel neutraal achterdoek, een klein tafeltje en drie stoelen. Deze sketch kan overal gespeeld worden, ook “tussen de schuifdeuren”.  

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!