Reinaart zijn laatste list

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
29967
Personen
15
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
56
Genre(s)
Toneelspelen
Doelpubliek
Volwassenen
Duur (min.)
80 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

REINAART, ZIJN LAATSTE LIST

29967 Tragikomedie in vier bedrijven (naar het dierenepos van den Vos Reinaerde) door Jan de Caluwé, 15 personen + figuratie

Karakteristieke speelrollen, o.a. Reinaart de Vos, Koning en Koningin Nobel, Cortois de Hofhond, Kantekleer de Haan, Bruun de Beer, Isengrim de Wolf, Grimbeert de Das, Belijn de Ram, Kuwaart de Haas, Tibeert de Wijze Kater.

Een spannend verhaal met onverwachte plotwendingen. Komisch en gruwelijk, avondvullend speelplezier.

Reinaart de Vos scheldt Bruun de Beer uit voor ‘onverzadigbaar’, d.w.z. onverzadigbaar naar honing, en vanwege die eigenschap weet hij Bruun te pakken te nemen.

Maar kijk naar Reinaart zelf. Hij is de slimste van alle dieren, maar is hij niet even onverzadigbaar in het botvieren van zijn instincten, niet zelden op moorddadige wijze?

Het kan opvallen dat in dit verhaal dat we uit de dertiende eeuw kennen, al mensen met ‘donderbussen’ rondlopen. Ja, in deze bewerking van het Reinaart-verhaal stuit ook Reinaart, hoe slim ook, op een sterkere opkomende macht in de wereld: de mens. Die heeft d.m.v. zijn verstand het dodelijke buskruit uitgevonden en maakt daarmee zijn slachtoffers. Minder primitief? Of moet ook de mens nog leren zijn daden eerder te overwegen en vooruit te denken over de consequenties van het botvieren van zijn instincten? Anders kan het, zoals voor Reinaart, ‘te laat’ zijn!

Luister naar Tibeert, de Wijze Kater….

Verder wil deze bewerking spelers en toeschouwers voornamelijk laten genieten van ‘komedie’ op basis van het staaltje ongelooflijke vertelkunst dat het middeleeuwse meesterwerk ‘Van den Vos Reinaerde’ is. 


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!