De beste versie van jezelf

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
30045
Dames (min - max)
1 - 2
Heren (min - max)
1 - 3
Personen
5
Auteur(s)
Categorie
Eenakter
Aantal blz
28
Duur (min.)
30 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

30045       Eenakter door Egbert Pladdet,

1 dame, 1 heer, verder nog 1 stem dame, 2 stemmen heren.

De jonge spirituele internetvlogger Alba Rose maakt vanuit een huis op Bali vlogs voor haar betaalde websitegebruikers. Ze leert haar klanten om grip te krijgen op hun leven.

Al snel blijkt dat Alba´s eigen leven niet zo rooskleurig is als het lijkt. Ze blijkt haar relatie net te hebben verbroken; haar  geld blijkt op te zijn en ze twijfelt openlijk over wat ze precies aan het doen is. Alba klampt zich vast aan meditaties van haar voorbeeld Aurora van den Berg, terwijl haar ex-vriend en haar vader haar per telefoon proberen te helpen en te begrijpen. Het wordt steeds moeilijker voor Alba om vast te houden aan het beeld dat ze van zichzelf heeft geschapen. Het contrast tussen Alba´s leven in haar vlogs en de bittere realiteit wordt steeds pijnlijker zichtbaar.

De beste  versie van jezelf toont de illusie van het gelukkig moeten zijn in deze tijd, het afwijzen van alles wat niet prettig voelt en de strijd om dit te verbloemen. Alba Rose is een ontwapenend en treurig personage tegelijk. Haar omgeving is niet in staat haar te bereiken, omdat ze haar online creatie is geworden die alleen geluk mag voelen. De bezoeker krijgt Alba ongefilterd te zien in haar poging om een zingevend leven te leiden. Dit zorgt voor pijnlijke, maar ook veel grappige momenten.

De beste versie van jezelf  is een stuk voor een actrice die zowel krachtig, prachtig als extreem kwetsbaar durft te zijn. Het is ook een stuk voor een verdere cast die deze actrice daarin wil ondersteunen.

De beste versie van jezelf is op meerdere manieren op te voeren: als een monoloog waarin Alba en een acteur die slechts het einde een kort moment zijn opwachting maakt voorkomen en waar verder een paar stemmen te horen zijn van die mensen met wie Alba belt. Het kan ook een technisch interessanter stuk worden als deze bellers (en wellicht Alba´s webiste) op het scherm te zien zijn, terwijl ze videobellen.


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!