Zwerversgeluk in Boerenland

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32712
Dames (min - max)
7
Heren (min - max)
4
Personen
11
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
60
Genre(s)
Blijspel-klucht-komedie samen
Doelpubliek
Volwassenen
Duur (min.)
100 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Een en ander speelt zich af in een boerendorpje begin jaren dertig van de 20e eeuw.
Aan de rand van het dorpje staat het cafeetje van Bea en haar dochter Maaike. Een ook door de boerinnen graag bezochte gelegenheid.
Twee zwervers, Dirk en Wout, slapen voor het dorpscafeetje. Als ze ‘s morgens heel vroeg wakker worden en verder willen trekken vinden ze twee enveloppen. In een brief aan de pastorie staat dat de nieuwe pastoor pas over een week zal arriveren en in de andere brief schrijft een rijke afwezige inwoner aan zijn huishoudster dat ze ene Wout de Haas gratis onderdak moet geven.
Dirk ziet hierin een goede gelegenheid om een week lang gratis kost en inwoning te versieren. Hij speelt vol overtuiging de rol van de pastoor en Wout doet zich voor als de rijke Wout de Haas. In het begin verloopt alles vlekkeloos en onze twee zwervers genieten met volle teugen van gratis kost en inwoning.
Bea en haar dochter Maaike vallen beiden gelijktijdig voor Wout. Uiteindelijke begint Wout, tegen de zin van Dirk, een verhouding met de moeder.
Trui, de simpele dochter van Coba is verliefd op Gijs, de zoon van Bets. De beide moeders zijn het daar aanvankelijk niet mee eens, maar uiteindelijk geven ze toch toestemming.
Coba vertelt Bea dat ze denkt de pastoor eerder gezien te hebben. Als Bea de pastoor daarna over de jeugdjaren van Coba vertelt is hij erg in de war. Het verhaal klopt met zijn eigen jeugdjaren en hij is er dan ook van overtuigd dat de weduwe Coba zijn allereerste liefde was. Die liefde was ook de reden dat hij van het seminarie geschopt werd. Waarna ze elkaar uit het oog verloren.
Als diverse boeren op een schuttersfeest in de tuinen van Paleis het Loo hun kunsten vertonen, vermaken de vrouwen zich op het terras door redelijk veel alcohol te nuttigen.
Als Dirk en Wout na enkele dagen toch het idee krijgen dat het wel eens verkeerd af zou kunnen lopen, besluiten ze om te vertrekken. Voor beiden een hele moeilijke beslissing. Wout is veel gaan voelen voor Bea en Dirk heeft er moeite mee zijn eerste liefde in de steek te laten. Als ze dan toch ’s morgens heel vroeg willen vertrekken, worden ze op het laatste moment ontmaskerd. Wordt het gevangenis of blijft het vrijheid voor onze twee zwervers. De liefde van twee vrouwen speelt hierbij een doorslaggevende rol.
De komische en pittige kletspartijtjes zorgen voor een gezellige boerenkomedie.
Een vrolijk verhaal dat garant staat voor een heerlijk avondje lachen.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!