Aan de haal met paranormaal

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32722
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
4
Personen
9
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
104
Genre(s)
Blijspel
Duur (min.)
160 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

AAN DE HAAL MET PARANORMAAL...

32722       Ontzettend vrolijk - beetje spiritistisch - blijspel door Peter van den Bijllaardt,

                    5 dames, 4 heren

Hilda, een dure callgirl heeft de vrouw van ‘Rutger’ ontmoet. Deze Rutger heeft tijdens hun laatste uit-de-hand-gelopen ruzie een hartaanval gekregen. Zij wil nu in contact komen met een medium, die dan haar overleden man kan oproepen, zodat zij dan haar man om vergiffenis kan vragen! Ze is wanhopig op zoek naar een medium (een paranormaal persoon dus). Om zodoende haar man om vergeving te vragen, hem dit te hebben aangedaan. Hier heeft ze 400.000 euro voorover. Maar daar heeft ze dan wel de hulp van Ineke en Martin (een stel) voor nodig, die een van haar huizen huren.

Ze weet Ineke zover te krijgen dat zij voor medium gaat spelen. Maar Gilbert, de jongere broer van Ineke (die liever haar zusje was geweest…) zorgt voor hevige verwarring en komische situaties, omdat hij (voor de grap…) het ‘zigeunerkostuum’ van het medium aantrekt en zodoende oog in oog komt te staan met Carla, die denkt dat hij een vróuw is én het medium…!

Dan hebben we nog Marijke, het jongere zusje van Martin. Een buitengewoon ad rem grietje, met een groot gevoel voor humor. Marijke mag niet bij de seance zijn, omdat Hilda bang is dat zij dan alles in het honderd laat lopen… Dit neemt Marijke haar zó kwalijk dat ze op het eind van het stuk besluit op een hele originele en lucratieve wijze wraak te nemen. Want, wanneer Hilda zélf alles in het honderd heeft laten lopen komt ze achter de bank vandaan, waar ze zich tijdens de volledige seance had verstopt. En vanaf die plek speelt ze (zogenaamd in ‘trance...’) het medium!

Met de stem van de man van Carla. Die man schenkt Carla dan de langverwachte vergiffenis. En hij zegt Marijke toe, dat zij de helft van de 400.000 euro mag hebben. Na afloop van deze seance onthult Marijke (als Hilda en Carla weg zijn) dat ze het medium gewoon ‘gespeeld’ heeft. Het publiek wordt dus enkele malen - op verrassende wijze - op het verkeerde been gezet.

 

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!