Eind goed...!

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32851
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
2
Personen
7
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
71
Genre(s)
Blijspel
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Thomas Leeflang geeft, na de vroege dood van zijn vader, leiding aan de fabriek voor werkkleding. Gelukkig getrouwd met Esther genoten beiden van hun geadopteerde dochtertje Margot. Maar enkele jaren na de adoptie overleed zijn grote liefde. Na een lange worsteling met dat verlies en het gevecht tegen de eenzaamheid is Thomas enkele maanden geleden getrouwd met Daphne Blijleven.
Hedwig, zijn moeder, weet zeker dat ze alleen maar met haar zoon getrouwd is voor geld en status. Ze maakt het haar duidelijk dat ze er alles aan zal doen om haar weg te krijgen.
Daphne ziet haar luxe leventje in gevaar komen en zoekt naar een oplossing. Als Daphne op een avond laat thuiskomt ontmaskert ze een inbreker. Het blijkt Barend Vis te zijn, een van haar vroegere ex vrienden. Ze probeert hem meteen voor haar karretje te spannen. Dan wordt Hedwig bijna overreden door een stadsbus. Heleen van Brussel van de recherche komt met de mededeling dat het ongeluk als een poging tot moord wordt behandeld. Denise de Jong had eerste hulp verleend en komt Hedwig bezoeken. Ze ontmoet ook Daphne en vertelt haar meteen dat ze haar kent als meisje van lichte zeden in het bordeel waar ze zelf als keukenhulpje werkzaam was.
Kort daarna krijgt Denise een dreigtelefoontje met de boodschap dat, als ze niet in de problemen wil komen, ze haar mond moet houden.  Margot vertelt in een nerveus gesprek aan Hedwig en Thomas dat ze, net als Denise, op zoek gaat naar haar biologische moeder. Daarna raakt alles in een stroomversnelling. Daphne wordt voor een poging tot moord gearresteerd. Heleen vertelt in een emotioneel gesprek haar levensverhaal en Thomas komt meteen daarna met een schokkende bekentenis. En Margots zoektocht naar haar biologische moeder komt in een beslissende fase.
“Eind goed  ……! ” niet alleen een spannend verhaal over een moordpoging, chantage en bedreiging, maar ook een aangrijpend verhaal over gedwongen afstand (& adoptie) dat grotendeels op waarheid berust.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!