Commotie in de kraamkliniek

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32983
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
3
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
61
Genre(s)
Klucht / Seniorentoneel
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
120 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Ruud Kinderman, nooit getrouwd, is al zijn halve leven geneesheer-directeur van een exclusieve kraamkliniek. Zo’n twee jaar geleden kwam hij tijdens een congres in contact met Maria, en ze is met hem meegegaan. Maar ze neemt het echter met de trouw niet zo nauw en bedriegt hem, ondanks haar middelbare leeftijd, aan de lopende band.
Tot grote ergernis van Ruud heeft Maria zijn veel drinkende eeneiige tweelingbroer Bas in huis gehaald.
Onverwacht krijgt Ruud bezoek van een zeer excentrieke en rijke dame, die de nieuwe eigenares van de kliniek blijkt te zijn. Tot zijn grote vreugde stelt zij vier ton ter beschikking voor het restaureren van de kliniek.
Maria onderneemt tijdens de afwezigheid van Ruud een serieuze poging om hun verzekeringsagent te versieren. Dat wordt gezien door Ali, een wat oudere insluipster, die al jaren op de straat leeft, en ook door Clothilde, de bazige hoofdzuster.
Die dit beiden maar al te graag in hun eigen voordeel willen gebruiken.
Dokter Kinderman is drie dagen naar een congres en daarom kan zijn broer straatvrouw Ali twee nachten onderdak aanbieden.
Tijdens de afwezigheid van dokter Kinderman spelen Ali en Bas (optredende als zijn broer Dokter Ruud) een komisch en opwindend spel om de vier ton voor de restauratie in eigen zak te kunnen steken.
Dan wordt ook de reden van de regelmatige aanwezigheid van onze excentrieke dame duidelijk en dat brengt uiteindelijk voor iemand een hele opwindende en emotionele uitkomst.
Bij Arie, de wat verlegen privéchauffeur van mevrouw Terwille, fladderen intussen duizenden vlinders in zijn buik. En dat op zijn leeftijd!
En door de nieuwe problemen tussen dokter Kinderman en Maria ruikt de zwaar verliefde hoofdzuster Clothilde een nieuwe kans om de dokter voor haar te winnen.
Een vlot geschreven klucht voor het seniorentoneel, waar vele onverwachte opwindende situaties en tal van komische scènes zorgen voor een heerlijk avondje uit.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!