Onrust in hotel Zeldenrust

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33001
Dames (min - max)
6
Heren (min - max)
1
Personen
7
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
50
Genre(s)
Blijspel / Thrillerkomedie - komische thriller
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Tessa Zeldenrust runt het hotelletje ‘Zeldenrust’. Ze begint zich steeds vaker af te vragen of ze van naam moet veranderen, want de laatste tijd doet het hotel zijn naam alle eer aan.
En niet alleen omdat haar moeder Mona bij haar inwoont. Die beeldt zich namelijk in dat ze de super speurneus Shirley Holmes is. Fictie en realiteit lopen de laatste twee jaar, na een vervroegd pensioen bij de recherche, als een rode draad door haar leven.
Op een avond loopt ene Claudia Haas weg bij haar gangstervriendin Lepe Lara en vlucht het hotel in. Daarbij achtervolgt door Donna, de jongere en niet zo slimme zus van Lara.
Als alles weer veilig is vindt Claudia bij toeval een brief met een pasfoto van Flipje Konijn, die binnenkort in het hotel als hulpje komt werken. Ze ziet dat ze heel veel op Flipje lijkt en besluit haar plaats in te nemen.
De kokkin, een buitenlandse zonder verblijfvergunning, heeft zonder medeweten van haar bazin een zeer lucratief en wel heel illegaal bijbaantje.
Een paar dagen later staat plots Lepe Lara voor Claudia. Zij komt het boekje met belangrijke informatie opeisen dat Claudia bij haar vlucht als een soort levensverzekering had meegenomen.
Drie nieuwe hotelgasten nemen hun intrek. Jan Jaap Abbenbroek-van Zwinderen, een verwijfd en rijk kereltje, schrijfster Pippa van Antwerpen en de mysterieuze Freule van Greuningen, die zich nooit in de Lounge vertoont.
Dan gebeuren er allerlei opwindende en ook vreemde zaken in het hotel.
Lepe Lara, verkleed als zuster Pluvius, wordt door een onbekende neergeschoten en kokkin Roza en gangstervrouwtje Donna worden gearresteerd voor handel in drugs.
En Freule van Greuningen wordt in haar kamer door een onbekende met een vaas vermoord.
Dan verschijnt Lucinda in het hotel. Zij is de oudste van de drie zussen, en tevens leidster van de bende. Ze bedreigt Claudia en eist teruggave van het boekje.
Jan-Jaap schiet haar te hulp en onthult daardoor zijn ware identiteit. Even later wordt ook Lucinda door een onbekende vermoord.
Mona start, helemaal in haar rol als Shirley Holmes, een onderzoek en drijft door haar extreem idiote gedrag haar dochter tot grote wanhoop.
Tessa vindt in het hotel een koffer met honderdduizend euro en droomt meteen van een grote verbouwing.
Als ze staat te genieten van het vele geld wordt ze verrast door Pippa, die niet alleen het geld opeist, maar zeer emotioneel onthuld dat Tessa haar biologische moeder is. Die haar als baby van twee weken oud in een toilet op een station had achtergelaten.
Pippa bekent dat ze als wraak in het hotel de drie moorden heeft gepleegd. Met als achterliggende gedachte dat het hotel, het enige waar Tessa voor leeft, door de negatieve publiciteit zou moeten sluiten.
Een vrolijk misdaadverhaal met vele komische en pittige dialogen. Een aanrader voor een niet alleen spannend maar ondanks alles ook vrolijk avondje uit.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!