De monniken

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33054
Dames (min - max)
0
Heren (min - max)
13
Personen
13
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
95
Duur (min.)
120 min.
Uitgever
Toneelcentrale
Rechten tariefcode
De Monniken is een komedie voor dertien mannelijke acteurs en speelt zich af in een Benedictijner klooster. Alles verloopt voorspoedig: er is een strakke dagindeling, er wordt gebeden, Gregoriaans gezongen, geschoffeld, getimmerd: kortom Ora et Labora. De monniken zijn gelukkig.
Het klooster komt echter in financiƫle problemen. Wat te doen? De monniken hebben geen idee hoe ze zonder hulp van het Vaticaan verder moeten. Een lokale projectontwikkelaar wil het klooster kopen om een luxe conferentieoord te beginnen, maar sommige monniken zien dat niet zitten.
Er ontstaat een schisma: zes monniken blijven om in dienst te treden van het World Cloister Centre. De resterende zeven monniken vertrekken op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
Het leven in het World Cloister Centre valt vies tegen en ook de broeders op pelgrimstocht ondergaan barre omstandigheden. Ze missen het klooster, elkaar en daar waar het allemaal om draait: samen geloven en samen werken.
De dertien monniken komen bij weer bij elkaar en smeden een plan om geld te verzamelen om het klooster terug te kopen. Dat lukt slechts ten dele: wat nu? Gelukkig keert het lot van de broeders door enkele mysterieuze ontwikkelingen.
De rust keert uiteindelijk terug en het klooster maakt een doorstart en ondergaat een grondige reorganisatie. Het motto van de broeders wordt Ora, Labora et Pecunia. Ze kunnen verder met samen werken en samen geloven en nu met toekomstperspectief!

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!