Prettig gestoord

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33095
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
3
Personen
8
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
72
Genre(s)
Blijspel / Klucht
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Kees de Waal, al een tijd weduwnaar, is financieel adviseur en woont bij zijn moeder. Ondanks het feit dat moeder Renate, weduwe, veel vrije tijd heeft loopt er al jaren ene Astrid Maas rond die naast alle poetswerk ook de maaltijden verzorgt.
En zich als hobby bezighoudt met het gedrag van zich anders gedragende mensen. Het gedrag van diverse mensen in haar omgeving sluit zo goed aan bij de cursus die ze gevolgd heeft, dat ze besluit om een vervolgcursus te gaan doen.
Bas, de jongere broer van Renate komt logeren. Een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis die iedereen in de war brengt met zijn verschijnen als Lucy, Basje en Roderick-Jurriaan. Ook de nieuwe buurvrouw Julia Oudewater heeft een paar rare trekjes. Ze is Panseksueel en die kunnen verliefd worden op mannen, vrouwen en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast is ze verliefd op verliefd worden. En door die afwijkingen wordt ze steeds heel snel verliefd op de diverse ‘verschijningen’ van Bas.
Haar broer Bart komt voorlopig bij haar inwonen. Renate kent hem van vroeger omdat ze samen bij het amateurtoneel gespeeld hebben. En ze vinden het beiden leuk om samen korte scènes uit vroegere toneelstukken te spelen. Kees loopt met zijn hoofd tegen een deur met als resultaat dat er iets onverklaarbaars gebeurt en hij als enige zijn jeugdliefde Marietje van Rijn ziet. Dit levert voor iedereen hele rare niet begrijpende situaties op. Als Kees met zijn droombeeld praat denkt homo Basje dat Kees verliefd op hem is. Als later Kees en Basje met hun hoofden tegen elkaar botsen raakt Kees meteen zijn droombeeld kwijt en het heeft ook gevolgen voor Bas. Hij heeft geen herinneringen meer aan zijn diverse verschijningen en stelt zich dan voor als Bastiaan, de enige van Merwede zoon. Huishoudster Astrid let niet op bij het openen van de autodeur en een vrouw rijdt er met haar fiets tegenaan. Ze neemt de vrouw mee en tot ieders verbazing blijkt het de oudere jaargang van Marietje van Rijn te zijn, het eerste liefje van Kees.
In “Prettig gestoord” komen een aantal vreemde liefdes voor; nieuwe liefde en ook een oude liefde. Uiteindelijk zorgt het voor een heel gelukkig en liefdevol einde.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!