Bertha's bouletten

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33138
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
5
Personen
10
Auteur(s)
Vertaler(s)
Bewerker(s)
Kathy Schepens
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
54
Genre(s)
Blijspel-klucht-komedie samen / Nieuwe oogst Janssens
Doelpubliek
Volwassenen
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Janssens
Rechten tariefcode

BERTHA’S BOULETTEN

33138        Een blijspel in drie bedrijven door Winnie Abel – Vlaamse bewerking: Kathy Schepens, 5 dames en 5 heren en 1 figurant

Eten bij Bertha is niet bepaald een genoegen. In haar verlopen café Bertha’s Bouletten ruikt het naar oud frituurvet. En dan raakt ze ook nog volkomen in paniek. Zij moet binnen 24 uur haar sjofele kroeg omtoveren tot een prachtig restaurant, want haar rijke neef heeft zijn bezoek aangekondigd. Om van hem geld te krijgen voor haar kroeg, heeft Bertha hem jaren geleden verteld dat ze een goedlopend, zeer exclusief restaurant heeft. Wat ze echter heeft, is een verlopen kroeg met weinig klanten. Nu moet Bertha plotseling net doen alsof ze een sterrenrestaurant heeft en daarmee staat de dagelijkse gang van zaken in de kroeg behoorlijk op zijn kop. Stamgast Stella, die elke ochtend langs komt, moet plotseling de rol van fijne dame aannemen. Bertha’s onhandige vriend Lambiek struikelt van de ene ramp in de andere, de zwijgzame stamgast Floris weigert resoluut om de kroeg te verlaten en Bertha’s jaloerse horeca-buurman zet ongedierte in haar kroeg. Wat volgt is een heerlijk en grappig verwisselingsspel waarbij alles fout gaat wat maar fout kan gaan. Met veel ideeën en smoezen schijnt het Bertha dan toch te lukken om haar neef er van te overtuigen dat ze een “exclusief restaurant” heeft. Maar als deze dan ook nog het bezoek van een culinair recensent van het blad “De Fijnproever” aankondigt, breekt in het zogenaamde exclusieve restaurant de chaos helemaal uit.

Dit is een van de meest gespeelde stukken uit het Duitse amateur-circuit. Het is al een aantal jaren een geweldig succes in Nederland en is vanaf nu beschikbaar in een Vlaamse bewerking.


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!