Dokter op voorschrift

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33167
Dames (min - max)
7
Heren (min - max)
4
Personen
11
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
42
Genre(s)
Blijspel-klucht-komedie samen
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater / Beroepstheater
Duur (min.)
95 min.
Uitgever
Janssens
Rechten tariefcode

DOKTER OP VOORSCHRIFT

33167        Een blijspel in acht taferelen door Erik Persoons, 7 dames en 4 heren

Dokter Claude Demaarschalck, de nieuwe plastische chirurg, maakt zijn opwachting. Iedereen in het ziekenhuis is zenuwachtig. Niet alleen geniet de dokter de reputatie om de beste te zijn in zijn vak, wat bij de huidige plastisch chirurg die bijna op pensioen gaat jaloezie opwekt, zijn ouders zijn ook de grootste geldschieters voor het ziekenhuis, een héél belangrijk gegeven voor de directeur van het ziekenhuis. Daarenboven zou de dokter onmetelijk rijk zijn wat bij veel vrouwen onmiddellijk resulteert in het bovenhalen van hun beste, geheime wapens want zulk een grote vis willen ze wel aan de haak slaan.

Wat echter niemand weet, is dat Claude helemaal niet gelukkig is. Hij houdt niet van zijn job die hem opgedrongen werd door zijn ouders en zou liever bij artsen zonder grenzen werken. Hij wil niet langer de rijkeluiszoon zijn die carrière maakt omdat zijn ouders met het geld smijten, maar wil uitsluitend laten zien dat hij een uitmuntend arts is, ook zonder de bemoeienissen en inmenging van zijn ouders.

Het verhaal begint op de dag dat Claude zijn eerste dag maakt in het ziekenhuis. Zijn consultatieruimte die een make-over krijgt, is nog een werf omdat klusjesdienst “ ’t Komt Goe ‘, Jos en Daisy, broer en zus, echte klunzen zijn en hun tijd verdoen met zeveren en uitvluchten verzinnen om niet te hoeven werken. Als Claude zijn consultatieruimte komt inspecteren, wordt hij onhandig door Jos bewusteloos geslagen met een plank. Omdat Jos en Daisy het geld echt nodig hebben, besluiten ze, nadat ze hebben vernomen dat niemand weet dat hij al is gearriveerd en hoe hij eruit ziet, om hem op te sluiten in de kast. Jos neemt de plaats van de dokter in tot ze hun centen, die ze broodnodig kunnen gebruiken, ontvangen hebben.

Na een aantal hilarische avonturen, en nadat ze elkaar eerst haten als de pest, worden Claude en Jos stilaan vrienden die elkaars problemen toevertrouwen. Het verhaal eindigt met Claude die het tegen zijn moeder opneemt, zijn verloofde die ook alleen maar op zijn roem en carrière wil teren, de bons geeft en Jos en Daisy helpt vrijpleiten. Uiteindelijk besluiten ze om met z’n drieën naar Afrika te trekken.


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!