Thuiszorg op maat

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33210
Dames (min - max)
3
Heren (min - max)
1
Personen
4
Auteur(s)
Categorie
Tweeakter
Aantal blz
43
Genre(s)
Toneelspelen / Tragikomedie
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
70 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Jaren geleden kregen Julia en haar vader een auto-ongeluk. En Julia kwam na vele weken ziekenhuis in een rolstoel terecht.
Haar vader, met schuldgevoelens, trok zich het gebeuren zo vreselijk aan dat hij zijn dochter in het ziekenhuis niet durfde te bezoeken. Uiteindelijk kon zijn vrouw hem overhalen, en met een bos bloemen stapte hij in de bus. Sinds die bewuste dag is hij spoorloos. Jarenlang hoopte Julia dat ze ooit weer zou kunnen lopen. Doch dan krijgt ze te horen dat ze definitief niet meer zal kunnen lopen. Dit maakt haar opstandig en ze is een gemakkelijke prooi voor de lesbische Olga, die haar elke dag komt wassen en in bed stoppen. En duidelijk op zoek is naar een verhouding met Julia. Haar moeder heeft haar bedenkingen over deze relatie. Ze ziet liever dat haar dochter contact zoekt met Floris, de agent die haar papieren bij een ongeluk met haar rolstoel heeft afgewerkt. En die ook eenzaam is omdat hij enkele jaren geleden zijn vrouw door een ongeluk is kwijtgeraakt.
Als uiteindelijk Julia haar verhouding met Olga wil verbreken geraakt alles in een stroomversnelling. Olga blijkt heel wat op haar kerfstok te hebben en wordt uiteindelijk door de politie gearresteerd. Dan blijkt dat het voor Julia een gevaarlijke liefde was. Julia kan niet alleen in haar bed en agent Floris is op het juiste moment op de juiste plaats. Hopelijk gaat de toekomst van Julia, ondanks alle problemen, er een stuk vrolijker uitzien. Serieus toneelstuk op een speelse manier geschreven.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!