Boeiend in hotel Boeien

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33247
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
2
Personen
7
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
66
Genre(s)
Blijspel / Klucht
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode
Kennie Boeien is de eigenaar van een klein hotel. Zijn vrouw Bente verliet hem voor een rijke man. Haar vertrek gebeurde snel en onverwacht en er volgde geen officiƫle scheiding.
Kort na het weggaan van zijn vrouw nam hij Josje de Haan in dienst. Ze doet al die jaren praktisch al het werk in het hotel. Ze noemt zichzelf dan ook multifunctionele hotelsloof. En ze kunnen heel goed met elkaar overweg.
Het hotel heeft een minder goed jaar achter de rug. Maar gelukkig worden er   kort na elkaar drie kamers geboekt.
Een kamer door Harrie Kuiken, een psychologe die bezig is met de voorbereidingen voor een boek. Ze is heel gelukkig met wat er in het hotel gebeurt. Ze ziet er allerlei verhalen in voor haar nog te schrijven boek. Josje fantaseert zelfs al over een soapserie waarin ze zelf mee wil spelen. De tweede kamer is voor Elke Kant, een jonge vrouw die zich ingeschreven heeft voor een toneelcursus in de stad. En zich om onduidelijke reden   regelmatig als man verkleedt. Na te veel drank is ze behoorlijk in de war en denkt dat ze verliefd is op de psychologe.
Kennie was even van slag toen hij hoorde dat zijn vrouw voor haar en haar   rijke vriend een tweepersoonskamer had geboekt.
Dan verschijnt onverwacht zijn eeneiige tweelingbroer Wil in het hotel. Die wil echter zijn broer Kennie nog niet ontmoeten omdat die nog steeds denkt dat hij een crimineel is. En hij zoekt daarom die momenten uit waarop Kennie niet aanwezig is. Hij kruipt tijdens een van die korte bezoekjes wel met plezier in de huid van zijn broer Kennie. Om samen met Josje de ex van Kennie te provoceren door te spelen dat Kennie en Josje een innige relatie hebben. Het wordt een komisch opvoering in een soort van Shakespeareaanse onzin.
De volgende morgen komt Bente Kennie tegen en ze is van overtuigd dat hij haar de vorige avond heeft proberen te kwetsen met dubbelzinnige en verzonnen Shakespeare teksten.
Yvette Kip, de nerveuze rechercheur van de politie is al enkele jaren naar Wil Boeien op zoek. Ze heeft hem destijds na een mislukte bankoverval gearresteerd, maar hij wist te vluchten en bleef onvindbaar. Nu heeft ze een sterk vermoeden dat hij in de stad is. Ze verschijnt regelmatig in het hotel omdat ze ervan overtuigd is dat ze iets voor haar verzwijgen. Het verbaast iedereen dat Wil Hokken, de rijke vriend van Bente, haar nooit tegenspreekt en al haar opdrachten slaafs uitvoert. Dan gebeurt er na een onverwachte en emotionele ontmoeting met zijn tante Yvette iets heel onverwachts. Als Bente hem opdraagt om voor haar een nieuwe jurk te kopen, zegt hij brutaal dat ze dan zelf maar goed moet sparen. Hij laat haar in volledige verwarring achter en gaat met zijn tante in de stad wat drinken en om herinneringen op te halen. Bente is hier duidelijk niet blij mee en realiseert zich dat haar luxeleventje voorbij is.

Elke Kant vertelt dat ze verliefd is op Wil Boeien. En ondanks zijn criminele verleden met hem mee wil gaan.
Geheel onverwacht komt Yvette vertellen dat ze ontslag heeft genomen bij de politie en de papierendossiers alsmede alle computerdossiers van Wil Boeien heeft laten verdwijnen. Elke krijgt dat nog mee en verlaat zeer opgetogen het hotel.
Kennie speelt dan zijn broer Wil, als een stoere gewetenloze bendeleider, een vernietigend toneelstukje voor zijn ex. Ze vreest voor haar leven en belooft dat ze naar de notaris zal gaan om de scheidingspapieren te tekenen. Maar als ze dan hoort dat de bendeleider zeer rijk is biedt ze zich, echter zonder succes, meteen aan om zijn gangsterbruidje te worden.
Na de verrassing waarmee Kennie daarna komt, verkeert onze multifunctionele hotelsloof in de zevende hemel.
Uiteindelijk is iedereen, behalve onze Bente Bruin, zeer gelukkig.
Boeiend in hotel Boeien zorgt, met de diverse verkleedpartijen, rolwisselingen en humorvolle dialogen, voor een heerlijk ontspannen en vrolijk avondje uit.


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!